10 grunde til at læse hver dag

10 gode grunde til at læse hver dag

top 10 bøger

 

 

 

 

 

1) Din hjerne bliver stimuleret

 • Ved at læse bøger danner man sig billeder i hovedet. Dette gør hjernen på sigt stærkere, lige som når man træner muskler, men i stedet træner du din hjerne ved at stimulere ved en god bog

2) Man bliver klogere

 • Eksempelvis hvis man læser faglitteratur, får man en masse nyttige informationer og facts. Samt ved skønlitteratur kan give viden om ord, sprog, struktur, historie og en helt masse andet.

3) Mindre stress

 • At læse en god bog kan hjælpe utrolig meget til at koble af. Man ved, at man har koblet af, når man først har levet sig ind i bogen og at bogen er svær at slippe igen.

4) Underholdning

 • Vi kender det mange af os, man har set en film, men den lever ikke op til bogen. Netop dette, vidner om, at en bog er rigtig god underholdning. Typisk fordi man føler at man har levet sig mere ind i bogen end filmen.

5) Større ordforråd

 • På længere sigt, uden man bemærker det, kan man faktisk forøge sig ordforråd ved at læse en god bog. Da bogen bruger synonymer og gloser du måske ikke er vant til. På den måde opbygger du en viden for nye ord og sætninger.

==> Vis mig top 10 bedste bøger online

6) Bøger er lette at finde

 • Det er relativt nemt at finde masser bøger online, da nettet har stort set alt. Der findes mange online boghandlere og steder du kan købe bøger online. Nye bøger, som gamle bøger eller måske som online bøger? (e-bog)

7) Forbedret hukommelse

 • Samtidig med at man stimulerer sin hjerne, opbygger større ordforråd så lærer man samtidig også en masse ved det, man læser sig frem til facts, baggrunde, personkarakteristikker, historier og en masse andet. Dette træner endnu engang hjernen til at huske store dele af bogen til når du er færdig med den

8) Du bliver bedre til sprog

 • Læser du bøger på et sprog du ellers plejer at lære, vil ens læringsproces gå langt hurtigere. Generelt vil man sample en del nye og ukendte fremmedsprog op hen af vejen i en god bog. Og derved vil ens sproglige kompetencer bliver forbedret.

9) Der er større chancer for, at du får succes i livet

 • Mange undersøgelser peger på, at succesfulde og rige personer læser mere end gennemsnittet. En gennemsnitlig borger læser mellem 1-2 bøger om året, mens milliardærer læser op til 8 bøger.
  Læsestoffet du modtager giver bedre muligheder for succes i livet hvis man er åben over for indholdet.

10) Du kan gøre det over alt

 • Man kan næsten medbringe en bog alle steder. Hvor kan man ikke? Der vil næsten altid være tidspunkter i løbet af ens dag hvor man kan nå at læse en smule af sin bog. Hvis man sidder i bussen, passagersædet i en bil, står i en kø eller venter på at aftensmaden bliver færdig. Der er altid små muligheder i løbet af en travl hverdag.

==> Se de bestseller bøger jeg anbefaler at læse i 2017

==> Læs også om tankerne bag denne bestseller hjemmeside